Galeria

Al mes de gener del 2016 neix a Barcelona la galeria Pigment Gallery.

Aquesta va ser fundada amb la voluntat d’adaptar-se a la societat global canviant de manera interactiva, amb la principal finalitat de fer arribar l’art contemporani a qualsevol persona que tingui inquietuds i sensibilitats vers l’art.

Al setembre d’aquell mateix any canvia d’emplaçament, tot reubicant-se en el carrer Rosselló nº 193, encara dintre del tradicional eix de les principals galeries de la ciutat, on encara s’hi troba a dia d’avui.

El pigment és la matèria que dóna color a la pintura. El seu origen etimològic és la paraula llatina pigmentum que prové del verb “pingere” (pintar) i del sufix “-mento” (resultat). Aquest senzill terme va esdevenir idoni per donar nom a la galeria, ja que el mot evoca perfectament a la vessant més tangible del seu projecte i a la seva activitat.

Pigment Gallery es dedica a la promoció i difusió de l’art contemporani, en una línia que va des de la figuració moderna fins a l’abstracció més pura. Amb l’objectiu de donar a conèixer nous artistes, ja siguin locals i bé estrangers. I presentar les seves obres a nivell estatal com també de manera internacional, especialment en les principals fires d’art contemporani celebrades arreu del món (Europa, EEUU i Àsia).

La galeria aposta per fer una lectura de la realitat i de les tendències actuals que s’allunyin de les modes i dels tòpics, que busqui noves veus que aportin aire fresc al món de l’art. Descobrint, compartint, invertint i generant espais de debat que vagin més enllà del simple fet expositiu.

Pigment Team

Graduada en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona.

Va treballar durant dos anys a la Galeria Trama i la Sala Parés desenvolupant diferents tasques.

En 2016 inicia el projecte Basement Gallery, galeria d'art contemporani a Lleida.

Actualment, i des d'abril de 2017, treballa en Pigment Gallery com a adjunta de direcció

Esther Terrés
Ferran Josa

Diuen que provablement sigui un dels millors venedors de quadres que hi ha en l’actualitat, i això no deixa de ser jocós en quan ell mateix considera que un quadre no s’ha de vendre.

“Un quadre te l’han de comprar. En més d’una ocasió ho he comentat amb algun client de confiança. Si ha tingut la impressió de que jo li he venut un quadre, no ha estat de segur una bona adquisició”.

“El món de l’art i de les galeries estan experimentant un canvi històric. Els antics models, poc a poc van ensorrant-se un darrera de l’altre. El galerista ha passat de ser un botiguer a un empresari de primera línia, que ha de fer front a les noves tecnologies i concórrer contínuament a ciutats internacionals per a participar en les seves fires o per visitar els seus clients. La galeria ha passat de ser un espai receptor a un d’absolutament emissor i això només és possible si el galerista aconsegueix dur a terme una labor de transformació que el converteix en un gestor de continguts insaciable.

El client històric ha desaparegut juntament amb el model tradicional de galeria i les noves generacions, que marcaran el futur del sector, hauran de ser atretes amb estratègies innovadores, que en alguns casos podran arribar a ser alienes a les del propi sector. És el que jo denomino la creació de continguts. Poden ser, per exemple, des de petites reunions a la galeria on s’ofereix al públic un maridatge de vins, un concert, una tertúlia amb un artista que presenti la seva obra, una degustació de vermut i, perquè no, una exposició per a la mateixa cultura. Aquestes propostes, a demés de tenir la voluntat de captar l’atenció tant del públic com de la crítica per guanyar una presència en el panorama actual, serveixen per escapar d’aquesta invisibilitat en la que ens hi trobem immersos. De la mateixa manera, aquests continguts també tenen en si un missatge reivindicatiu sobre la situació dels diferents àmbits que composen la nostre cultura, tals com el teatre, el cinema, la música, el circ, la cuina, la literatura... Així doncs, totes i cadascuna d’aquestes sinèrgies que siguem capaços de crear i poder interpretar, sumen sempre i són absolutament imprescindibles avui en dia.

Un altre element que resulta preocupant és el que està afectant a la reducció de l’espai, on les tradicionals galeries a peu de carrer es veuen obligades a traslladar-se en espais d’oficina localitzats en pisos. Això és deu a que el 80 o 90 per cent de les ventes que es generen es fan a través de les ventes d’exportació realitzades majoritàriament en fires i no a través de ventes locals. Això és un model contra el que hem de lluitar. Hem de ser capaços de poder invertir aquesta dinàmica per poder tornar a generar un consum intern majoritari, on les exportacions passin a ser un fet més aviat complementari”. (Ferran Josa)

Su obra 17
anys
7
anys
+ 10
anys
any
2012
any
2016

com a Director Adjunt de la Sala Parés, nodrint-se de les tendències de l’art contemporani en una de les galeries més antigues de Barcelona

com secretari del “Gremi de Galeries d’Art de Catalunya”, on defensaria la professió dels galeristes i en la seva integració en la societat. A demés, va ser membre del Comitè Organitzador dels Premis GAC

com membre del Comitè de la Fira ST-Art d’Estrasburg, considerada una de les principals fires d’art franceses

Autor del llibre “El sabor de los sentidos”, publicat l’any 2012 a Barcelona

Al febrer va crear a Barcelona la seva obra més personal: Pigment Gallery

 
 

EXPOSICIONES VIRTUALES

Image
Exposició 4ARenTEna
Image
Exposició Pigment Art París
Image
Exposició Discontinuitat

EXPOSICIONES
PASADAS

 • “Package” de Carlos Tárdez.
  9 de enero al 11 de febrero de 2020
  • “Forma” Lluís Blanc y Lluís Ventós.
   13 de febrero al 17 de marzo de 2020
   • “Discontinuidad” de Juan Escudero.
    -
    • “Notes on the Anthropocenea” Barcelona Gallery Weekend 2020 - Montoya.
     17 al 26 de septiembre de 2020
     • “Diálogos“ Penélope Clot - Miramar
      17 de septiembre al 3 de noviembre de 2020
      • “Superficie y fondos" Rosanna Casano“
       17 de septiembre al 17 de noviembre de 2020
      Ver

      CURRENT
      EXHIBITION

      • “Territorio helado“ Luis Feo
       19 de noviembre al 16 de enero de 2021
      Ver

      PRÓXIMAS
      EXPOSICIONES

      • “Nudo orgánico“ Javier Barco, Diego Benéitez, Diego Conogar y Pepe Puntas
       21 de ernero al 2 de marzo de 2021
       • “Pell nua“ Manu vb Tintoré
        4 de marzo al 13 de abril de 2021
        • “Space at the Centre: London 1994-2007“ Diego Ferrari
         22 de Abril al 15 de junio de 2021
          

         FERIAS PASADAS

         Ver

         PRÓXIMAS FERIAS

         ARTISTAS WORLDWIDE

         • Van Ray
         • Anne Kuhn
         • Enrique Aensi
         • Rosa Artero
         • Vèronique Villaret
         • Lídia Masllorens
         • Marcos Isamat
         Ver
          
          

         PROYECTOS

          

          

         Datos Contacto

         • PIGMENT GALLERY
         • Rosselló, 193
         • Barcelona (España)
         • info@pigmentgallery.es
         • 93 452 81 62

         Redes Sociales

         Espacios Pigment Gallery


         Formulario Contacto