Adalina Coromines
Barcelona, 1963.

El 1989 cofunda el reconegut estudi Joan Laode Barcelona, dedicat a l’arquitectura, l’interiorisme, el disseny industrial i la creació de marques. Les seves obres han estat publicades a prestigiosos mitjans nacionals i internacionals.

Autodidacta, s’inicia a la pintura mitjançant la utilització d’aquarel·les que, inspirada per la natura, canvia per diverses classes de terra i pigments naturals per la seva gran expressivitat. El treball de la llum, la terra, l’aigua, la textura i els pigments naturals està present en tota l’obra. Es tracta d’una obra molt intuïtiva on es reprodueix un diàleg amb els elements, rebutjant allò que espera per obrir nous camins plàstics.

En les seves obres es poden observar formes geomètriques i també orgàniques.

Inicialment l’obra és de petit format, en alguns casos entra la pintura i l’escultura, sempre sobre taula o fusta premsada. El seu nou taller, situat en plena natura, li permet treballar amb formats més grans. Els suports es col·loquen de forma horitzontal sobre taules metàl·liques, als quals afegeix, raspa i retira diferents tipus de terres. Els ganivets, paletes, dosificadors i eines fabricades per ella mateixa substitueixen el material tradicional i li ofereixen uns resultats plàstics inèdits.

El desplaçament del observador davant del llenç dóna vida a la llum, les textures, el color i els baix relleus per entrar en un univers de matisos.

Utilitza colors no purs que li recorden el desgast que produeix el pas del temps als elements.

Compromesa amb el medi ambient, els pigments, terres i pintures que fa servir són ecològics i no tenen cap tipus de contaminant. Hi ha un gran esforç en fugir de les tècniques tradicionals i en la cerca de noves vies plàstiques.

Utilitza molt el baix relleu que li permeten crear jocs de llum i ombra i alhora l’oportunitat d’expressar la cerca d’una profunditat irrenunciable en la seva obra.

Ha recorregut un llarg camí interior buscant les essències i aquestes troballes queden reflectits en la seva obra amb la finalitat de fer partícip a l’observador d’una experiència mística.