El món oníric de Rosa Galindo travessa els finestrals del Palauet Riquer Sabaté per a presentar la seva obra “Esto no es un jardín”

La pintura de Rosa Galindo és fruit tant de la seva formació multidisciplinària en estudis d’art, disseny i ciències socials, com de la seva afició per la natura, els viatges, la música i tot el que estigui relacionat amb l’art.

En un constant afany per trencar el model galerístic clàssic, i ajuntant l’esforç per recuperar algun dels edificis històrics emblemàtics de la ciutat de Barcelona, Pigment Gallery és el responsable d’organitzar la fantàstica mostra de les obres de l’artista dins del Palauet Riquer, antic estudi de l’arquitecte Oriol Bohigas.

L’exposició ha estat curada per la pèrita especialitzada en art Cristina Baulenas.

Les obres de Rosa Galindo són imatges somiades que representen un món imaginari. Experimentant amb les possibilitats de diferents tècniques i materials, sol utilitzar el procediment de pintura inversa al plexiglàs, que li permet jugar amb les transparències i les opacitats.

Les pintures de Rosa Galindo són una al·legoria que reflecteix la nostra presència com a individus en un sorprenent univers imaginari. El seu treball reflecteix una idea filosòfica que busca entendre el lloc de la humanitat en el món.

Les elegants pinzellades i els pigments, aplicats amb vigor, són signes visibles del procés de treball de Rosa Galindo, en els que es pot apreciar l’essència de la Pintura d’Acció.

Rosa Galindo reflecteix la seva gran energia i qualitat gestual utilitzant impetuoses i amplis gestos i afegint capes de pintura que treballa i retoca amb els seus pinzells, paletes i – sovint- amb les seves mans.

Els objectes que representa l’artista, apareixen com flotant sobre els fons de pintura. Aquestes imatges suggereixen sovint meditació i reflexió personal.

“La realitat és un misteri que tracto d’entendre i interpretar. Intento donar vida a la meva obra a un món sensible i bell que se’m suggereixi. La pintura m’ha ajudat i acompanyat sempre, ha sigut un suport vital en la meva manera de veure la vida”.

“Tracto de pintar sense prejudicis i sense una meta massa concreta. Sempre estic experimentant i m’agrada utilitzar tota classe de materials i suports. Deixo que les pintures tinguin la seva pròpia vida, jo les començo, però després elles van demanant-me el que necessiten”

(Rosa Galindo).